Stockmeier Chemie heeft onlangs haar productiecapaciteit ten behoeve van de car- & truckwash producten sterk uitgebreid.Het sterk groeiende marktaandeel heeft deze uitbreiding noodzakelijk gemaakt om korte en snelle levertijden van de producten te kunnen blijven waarborgen.


Een deel van de bestaande productieketels

Voor het realiseren van de uitbreiding zijn maar liefst 8 nieuwe productieketels van elk 10.000 liter geplaatst, nieuwe buffertanks, alsook een extra nieuwe, volautomatische, afvullijn. Met deze uitbreiding beschikt Stockmeier nu over 18 productieketels, allen specifiek voor het produceren van producten t.b.v. de “automotive tak”.

Buffertanks voor gereed product

De nieuwe afvullijn kan zowel 10 alsook 25 liter vaten afvullen en beschikt over een vierzijdige etiketteermachine om de noodzakelijke etiketten en labels op de vaten te kunnen aanbrengen.De afvullijnen zijn in het verlengde van de laadperrons gesitueerd waardoor intern transport tot een minimum beperkt blijft.

De nieuwe afvullijn

Belangrijke Key Facts

  • Stockmeier Chemie G.m.b.H. is opgericht in 1920, en heeft wereldwijd 50 vestigingen.
  • Het bedrijf heeft een jaaromzet van 1,4 miljard euro, 1300 medewerkers en is een familiebedrijf.
  • Daar waar het bedrijf ooit startte als handelsonderneming in grondstoffen is het vandaag de dag ook fabrikant en leverancier van half- en eindproducten.
  • In totaal heeft Stockmeier ruim 26.000 producten in haar leveringsprogramma.
  • De jaarlijkse verkoop, uitgedrukt in gewicht, bedraagt 1.000.000 ton.

De producten voor de car- & truckwash worden in Nederland en België door Wybe Zadel van 4Carwash B.V. verkocht.

Andere nieuwsberichten leverancier

BLOB definitief opgenomen in Stockmeier assortiment

Contact Leverancier:

Deel dit artikel:

Leave a comment