“Ja, dat is de afgelopen jaar zeker wel een  trend. Leeuwendeel van de jaarlijkse afzet van Washtec truckwashinstallaties zijn bij transporteurs. Steeds meer transporteurs zien de voordelen van een eigen truckwas-installatie. Naar mate het wagenpark groeit wordt er meer tijd en geld besteed aan extern wassen bij een commerciële truckwash. Prima uiteraard maar de transporteur vereist met extern wassen kostbare (rij-)tijd van de chauffeurs en (was) geld. Er is een kantelpunt dat het met een x-aantal voertuigen loont om zelf te investeren in een eigen truckwasinstallatie. Deze som maakt de transporteur uiteraard regelmatig zelf maar wij kunnen hierin ook adviseren en diverse kengetallen delen. Samen met de transporteur komen we dan tot een rendabele business-case of niet, het zal altijd een eerlijk advies zijn. Recent hebben we een installatie geplaatst bij Wensink Lochem en Duighuizen Beuningen

WashTec Wensink Truck & Trailerservice Lochem

Na de grote brand in 2016, veroorzaakt door een defect kacheltje van de aangrenzende kringloopwinkel,  is in 2,5 jaar hard gewerkt aan de wederopbouw. Er kwam vijfhonderd vierkante meter vloeroppervlak bij, onder meer als parking voor de verkoopafdeling. Gerealiseerd werden verder nieuwe kantoren, een truckwashal met een WashTec MaxiWash, eigen plaatmakerij,  wasfaciliteiten voor de monteurs en een compleet nieuw magazijn. De bestaande werkplaats, keuringsstraat, platenzetterij en carrosserieafdeling zijn heringedeeld en geschilderd. En terwijl de reguliere werk-zaamheden voor klanten gewoon doorliepen, kwamen er fasegewijs nieuwe vloeistofdichte vloeren. De ondergelopen oliekelders, het luchtcircuit en de verlichting werden voorzien van nieuwe apparatuur.

Tec Specs MaxiWash

 • Washoogte 4.20m 
 • Wasbreedte 2.90m   
 • 24m rijrails    
 • Frequentie geregelde aandrijving 
 • Spiegelprogramma  /  Spoilerprogramma  
 • Dubbel HD-voorwas railsysteem
 • Inschuimboog  
 • Postioneeringslicht  
 • Waterontharder 

WashTec: Van Duiijghuijzen Beuningen

Tot voor kort werd het wagenpark van Van Duijghuijzen Internationale Expediteurs BV uit Beuningen elke zaterdag met de hand gewassen door weekendkrachten. Hiertoe was al en professionele wasvloer aanwezig met hogedrukreinigers. Omdat het steeds moeilijker werd alle trucks met de hand op één dag schoon te krijgen gunde van Duijghuijzen WashTec de opdracht voor het leveren en installeren van een MaxiWash-truckwasinstallatie en een degelijk HD-railsysteem voor de hogedruk lansen. Het wassen van alle fraaie trucks is nu een veel lichtere taak en kan ook binnen één dag van de week afgerond worden. Een juiste investering voor dit familiebedrijf welke zichzelf snel zal terugbetalen. Van Duijhuijzen is een echt familiebedrijf overgedragen van vader op zijn dochters, inmiddels staat de 3e generatie aan het roer. 

Tec Specs MaxiWash

 • Washoogte 4.20m  
 • Wasbreedte 2.90m  
 • 24m rijrails     
 • Frequentie geregelde aandrijving 
 •  Spiegelprogramma 
 • Spoilerprogramma 
 •  Inschuimboog  
 •  Dubbel HD-voorwas railsysteem    
 •  Vorstbeveiliging 

INFO LEVERANCIER

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is washtec-logo.jpg

WashTec Benelux
www.washtec.nl
Telefoon: 079 368 3720

Deel dit artikel:

Leave a comment