Ondernemer Frank Stortenbeker heeft al jaren een autoverhuurbedrijf RightRent en i.v.m. met groei moest hij op zoek naar een nieuwe locatie. “Uiteindelijk kwam er een kavel op steenworp afstand te koop, die echter wel zo groot was dat ik zelfs flink wat ruimte over zou houden. Ik heb toen besloten om een carwash faciliteit te gaan opzetten, aldus Stortenbeker.

Na een grondig locatieonderzoek bleek dat er nog voldoende potentie in de wasmarkt van Hoorn zat. Toen ik ging bouwen was er slechts één ander wasstraatje en enkele roll-overs. Daarom besloot ik om het gelijk goed aan te pakken en niet alleen een mini-truckwash te plaatsen maar gelijk ook een wasstraat,” zegt hij.

In Eenzet Carwash werd uiteindelijk een partner gevonden die het best overeenkwam met de ideeën van Stortenbeker. “Ik wilde ook mijn eigen voertuigen, zo’n 100 stuks, kunnen wassen. Daarom staat naast de wasstraat een grote roll-over die voertuigen tot vier meter hoog kan wassen.”  

RightWash: de Wasstraat

Stortenbeker heeft gekozen voor het TC6000-model van Istobal, de nieuwste kettingstraat van het merk. Voor auto’s de 27,5 meter lange kettingstraat worden ingetrokken, wordt de auto van de klant eerst uitgebreid handmatig voorgewassen. De gehele installatie maakt gebruik van water uit een bron. Van het opgepompte bronwater wordt eerst osmose water gemaakt met een installatie van de firma Remon. Om het gebruik van osmosewater in het hele proces goed te laten verlopen is de installatie volledig in RVS uitgevoerd. De machine heeft het nieuwste inrij portaal van Istobal welke beschikt over een lavaboog. Het borstelstation bestaat uit vijf borstels deze fase wordt opgevolgd door een polishstation waarna het droogstation de auto streeploos droogt. De totale investering qua machines bedraagt volgens de ondernemer een half miljoen. Daarin zijn ook kosten van de waterzuivering, het stofzuigplein, de wasstraat en de truckwash meegenomen. De chemie is afkomstig van Dr. Stöcker.   

Right Wash: de HeavyWash

De mini-truckwash zoals Stortenbeker het noemt, is in feite een echte truckwash, het gaat om het HeavyWash model van Istobal. De ondernemer noemt het een mini, om te voorkomen dat ook vrachtwagens met opleggers zich komen melden. “Doordat we een lastige draai hebben in ons pand, kan ik deze voertuigen niet reinigen. Ik heb hem geplaatst om onze eigen busjes en kleine vrachtwagentjes van de verhuur te wassen, daarnaast hebben veel ondernemers met hogere voertuigen in de regio ons ook al weten te vinden.” Volgens de ondernemer is het resultaat door het osmosewater fantastisch. Zijn eigen voertuigen zijn een stuk sneller schoon. “Waar we vroeger 20 km heen en 20 km terug moesten rijden en dan vaak ook nog eens een half uur moesten wachten, kunnen we de voertuigen nu gewoon zelf schoonmaken. De kostenbesparing die het met zich meebrengt maakt de machine het geld extra waard.” Deze machine draait ook weer volledig op chemie van Dr. Stöcker.

RightWash: het Stofzuigerplein & zo

In totaal werden elf overdekte stofzuigplekken in het pand gecreëerd. Deze zijn gratis te gebruiken voor wassende klanten. Het centrale stofzuigsysteem werd geleverd door Ergox. Zij leverde naast de stofzuigers ook op ieder plaats luchtspuiten, zodat intern ook alle naadjes goed schoon geblazen worden. Op het plein staan verder nog een doekjesautomaat, een geurapparaat en een mattenwasser geleverd door Hansa. Deze zijn tegen betaling te gebruiken. De bandenpomp op het terrein kan wel gratis worden gebruikt.

RightWash: het Extendas Kassasysteem

RightWash heeft gekozen voor een SPINpos iPad kassasysteem van leverancier Extendas. Het mooie aan dit systeem is volgens Marieke Beld, marketing manager bij Extendas, de toekomstbestendigheid ervan. “Alle randapparatuur kan in dit systeem geïntegreerd worden, zo kun je bijvoorbeeld een kentekencamera koppelen zodat vaste klanten zo de wasstraat in kunnen rijden. De mogelijkheden gaan ver; daarnaast kan ook in de toekomst nieuwe apparatuur worden aangesloten.” Vanwege de uitgebreide mogelijkheden om goed in de gaten te kunnen houden wat er in de wasstraat gebeurd en de optie om klanten te kunnen belonen, koos Stortenbeker voor Extendas.  

In de nabije toekomst zullen waspassen worden uitgegeven welke na registratie door de klant toegevoegd kunnen worden aan de ‘wallet’ op hun telefoon. Extra voordeel hierbij is dat deze direct gekoppeld is aan SPIN en daardoor dus realtime pre-paid en punten getoond kunnen worden. Wanneer klanten bij de wasstraat komen krijgen zij automatisch een notificatie op hun telefoon en kan direct de QR-code vanuit de wallet geopend worden.

Leveranciers informatie

Eenzet Carwash
www.eenzetcarwash.nl

Telefoon: 0488 453 665
Contactpersoon: Theo van Poppel

ERGOX
www.ergox.com
info@ergox.com

Telefoon: +32 (0)89 244 529
Contactpersoon: Henk Wildeman

EXTENDAS BV
www.extendas.com
info@extendas.com

Telefoon:  088-39 83 632
Contactpersoon: Marcel Cauli

Deel dit artikel:

Leave a comment